SMS küldő rendszer

Egy folyamat sikerében kulcsszerepe van a jól működő kommunikációnak. Üzleti kommunikációjának ma már az SMS üzenet is fontos eszközévé válhat, anélkül, hogy telefonjának nyomógombjaival kellene „bajlódnia". Képzelje csak el, hogy partnereit cégének legújabb akcióiról, vagy legfrissebb híreiről SMS üzenetben tájékoztatja. De akár alkalmazottainak értesítésére is használhatja, például egy szállítmányozó cég.
Az SMS Gateway megoldásunk ezt hivatott elősegíteni.

Ennek a kommunikációs formának a legfőbb előnyei:

  • használata egyszerű, gyors, hatékony
  • biztos, hogy célba ér (azonnali visszajelzés az sms fogadásáról)
  • biztos, hogy címzettje elolvassa (a spam még nem terjedt el)

 

Az SMS szövegének megírására és a szöveg elküldésére egy webes felületen van lehetőség, tehát nincs szükség telefonkészülékre, a szolgáltatás számítógépről kényelmesen igénybe vehető. Az SMS megírását követően a rendszer adatbázisban eltárolja az üzenetet, a küldés dátumát, a küldő felhasználót és csoportot illetve a folyamat állapotát.
Az üzenetek küldése kötegelve, időzítetten zajlik. Meghatározott időnként a rendszer megnézi az adatbázist, és a küldésre várakozó státuszban lévő üzeneteket elküldi a címzett(ek)nek.

Alkalmazási lehetőségek:

  • Egyedi SMS küldés: amikor nincs szükség kétoldalú kommunikációra, csak a partner értesítésére: pl. egy megrendelt termék beérkezéséről értesítést lehet küldeni az ügyfélnek. Az üzenet szövege és a telefonszám közvetlenül megadható, vagy kiválasztható előre felvett szövegtárból, illetve telefonkönyvből.
  • Csoportos SMS küldés: például marketing célra előre megadott szöveggel, és előre összeállított telefonszám adatbázisból.
  • SMS fogadás: elsősorban munkaidőn kívüli elérhetőséget biztosít. Hatékonyan kiegészíti a cég telefonszámon, üzenetrögzítőn, faxon és e-mailen keresztüli elérhetőségét.
  • SMS küldés/fogadás mellett lehetőség van beszélgetés bonyolítására is olyan alkalmazásban, amikor a GSM-SERVER program is a munkaállomáson fut (egygépes alkalmazás, a modem a munkaállomáshoz van csatlakoztatva).

 

A rendszer három komponensből épül fel:

  • SMS modem, melyet akár Ön is beszerezhet, megközelítőleg bruttó 40-50 ezer forintos költségen.
  • A Breona Kft. Java alapra épülő vezérlő alkalmazása, mely lehetővé teszi, hogy bármely rendszeren, adatbázis táblák olvasásával/írásával, üzeneteket küldjön és fogadjon.
  • Mivel az SMS modem, a mobiltelefonokhoz hasonlóan működik, szükség van még egy SIM kártyára is.