Autószerviz - mobil telefonos alkalmazás

Az alkalmazás elkészítésének célja

Sok esetben a bajba került autós egyetlen segítsége a mobilkészüléke lehet. Hogy a kellemetlenségek kezelése minél inkább gördülékeny legyen, egy olyan mobil alkalmazás létrehozása volt a cél, amiben lokálisan tárolt adatok (adatbázisba rendezve) segítik a felhasználót a problémás helyzet minél testre szabottabb kezelésében.


Piaci lehetőségek

Az okostelefonok piaca hazánkban is folyamatosan bővülő tendenciát mutat, használóik nagy része tölt le és használ alkalmazásokat, ezért az autószervizek jó eséllyel megragadják a lehetőséget, hogy egy újabb, fejlődő média piacra léphessenek.


A letöltési statisztikák jól mutatják, hogy van kereslet hazánkban az ilyen jellegű alkalmazásokra. Ugyanakkor napról-napra egyre több szolgáltató jelentkezik az alkalmazásban történő megjelenésre.
Amennyiben szeretné, hogy az Ön cége is megjelenjen az alkalmazásban, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken.


Funkcionális tartalmak

A bajba jutott autóst a mobil alkalmazással három alapvető módon támogatjuk:

  • Ha a járműve elromlott, akkor tudjon közvetlenül az alkalmazásból autómentőt választani és hívni, mely az egyéni preferencia szerint kiválasztott szerelő műhelybe szállítja a járművet.
  • Ha balesetet szenvedett, akkor szintén tudjon autómentőt hívni, és a vele szerződött, kiválasztott karosszériajavító műhelybe tudja vitetni a sérült gépkocsit.
  • Autóst támogató modul, ami felhívja a figyelmét a kötelező szervizekre, vizsgáztatásra, akciókra.


Tartalom feltöltése

A szervizek számára egy weboldal áll rendelkezésre, melyen regisztrálni tudnak, és adataikat kezelhetik, hogy azok naprakészek legyenek. Ezen adatok a regisztráció befejeztével egy központi adatbázisba kerülnek, ahonnan a mobil alkalmazás tudja majd szervizek adatait letölteni és megjeleníteni. A bevitt jellemzők alapján összetett szűrést tud a felhasználó végezni.